Nedap’s MOOV Leisure oplossing zorgt voor geautomatiseerde en gecontroleerde voertuigtoegang tot Vakantiepark De Klepperstee

10/11/2022


1900 voertuigen die op een drukke zomerdag Vakantiepark De Klepperstee betreden en verlaten: hoe controleer je al deze voertuigen en hoe zorg je dat de gasten niet in lange wachtrijen komen te staan bij de slagboom? Vakantiepark De Klepperstee had behoefte aan een geautomatiseerde oplossing om de grote hoeveelheid voertuigen tot het park te controleren. Nedap MOOV Leisure bleek de perfecte oplossing om het toegangscontrole proces te automatiseren en het voertuig check-in proces te optimaliseren om zo de werkdruk van het personeel te verminderen. De gehele slagboominstallatie en implementatie van MOOV Leisure werd uitgevoerd door ST&D Apeldoorn B.V..

Vakantiepark De Klepperstee

Vakantiepark De Klepperstee is al ruim vijftig jaar een levendig familiebedrijf vlak achter de duinen van Ouddorp aan Zee in Nederland. Een modern en duurzaam park in het groen van ruim dertig hectare met kampeerplaatsen voor tent, caravan, camper, vouwwagen en een bungalow- en camperpark. Het park beschikt over een bistro, binnen(speel)tuin en zwemvijver. De komende jaren wordt er gewerkt aan een groene en natuurlijke vakantiebeleving. Er wordt nog meer ruimte gecreëerd voor de unieke natuur en er worden nieuwe accommodaties gebouwd vergelijkbaar met tiny houses.

Controleren van voertuigen op het terrein

Het recreatieterrein van De Klepperstee bestaat uit een groot en divers terrein met verschillende vakantie accommodaties, zoals kampeerplaatsen, bungalows, vakantiehuizen, cabins en een apart camperpark. Op het park zelf zijn meerdere zones en afhankelijk van waar de accommodatie zich bevindt, kunnen deze gebieden met de auto worden bereikt.

Door het grote en diverse aanbod betreden en verlaten op een drukke zomerdag zo’n 1900 voertuigen dagelijks het terrein. Voor de Klepperstee is het daarom van groot belang om te controleren of en wanneer voertuigen toegang hebben tot het park en dat wachtrijen bij de slagboom worden voorkomen. Vroeger toen de slagboomcontrole niet automatisch werd beheerd, stonden er vooral tijdens piekuren bij het in- en uitchecken lange rijen voertuigen. Met zulke grote aantallen voertuigen werd het beheren van de slagboom door het uitgeven van kaarten aan gasten een omvangrijke klus voor de baliemedewerkers van De Klepperstee. Hierdoor kon er minder tijd worden besteed aan de ervaring van gasten. De Klepperstee had daarom behoefte aan een geautomatiseerde oplossing voor voertuigtoegang tot het vakantiepark.

Geautomatiseerde toegang met MOOV Leisure

De Klepperstee selecteerde Nedap’s MOOV Leisure oplossing om het toegangscontrole proces op het vakantiepark volledig te automatiseren. MOOV Leisure is een software module die remote beheer van de slagboominstallaties op het terrein biedt. Via de MOOV Leisure webapplicatie kan vanaf iedere locatie toegang worden verleend en inzicht verkregen worden in welke voertuigen zich op het terrein bevinden. Deze informatie is in een oogopslag beschikbaar, wat veel tijd scheelt.

Aangezien het terrein opgedeeld is in diverse zones, zijn er meerdere doorgangen om het terrein op te komen. Naast toegang voor gasten, kan je in de MOOV software ook automatische toegang realiseren voor interne voertuigen, zoals leveranciers, schoonmaakploegen en personeel. Geef aan op welke dagen en tijden ze toegang moeten krijgen en je hebt er geen omkijken meer naar.

De volledige slagboominstallatie is gerealiseerd dankzij Nedap’s partner ST&D Apeldoorn B.V. Al meer dan 15 jaar werken Nedap en ST&D Apeldoorn B.V. intensief samen om MOOV Leisure toe te passen in de recreatiemarkt in Nederland.

Naadloze integratie met online boekingssysteem

Het MOOV Leisure systeem kon daarbij naadloos geïntegreerd worden met het online boekingssysteem van Booking Experts, dat gebruikt wordt door De Klepperstee voor het boeken van een plek of accommodatie op het vakantiepark. Dit zorgt ervoor dat het hele check-in proces en de toegang tot het vakantiepark via kentekenherkenning volledig automatisch verloopt.

Wanneer een gast een online boeking plaatst, wordt er direct gevraagd naar het kenteken. Door die bij de boeking in te voeren, zorgt de migratie met MOOV Leisure dat er automatisch toegang wordt verleend tot de slagboom voor de geboekte periode. Het kenteken wordt bij aankomst automatisch herkend door de kentekenplaatcamera en vervolgens wordt er direct toegang verleend op basis van de toegangsrechten die aan de desbetreffende boeking zijn gekoppeld. De geselecteerde kentekenplaatcamera is de ANPR Lumo van Nedap, die door de hoge nauwkeurigheid alle kentekens in Europa kan lezen. Bij boekingen waarbij geen kentekengegevens worden ingevuld, wordt een pincode toegepast, zodat toch automatisch toegang kan worden verleend.

Door dit proces volledig te automatiseren, is de tijd die voorheen door het personeel geïnvesteerd werd in het beschikbaar stellen van kaarten voor gasten voor toegang tot het park en verleden tijd.

“Door de naadloze integratie van MOOV Leisure met ons boekingssysteem is ook het check-in proces volledig geautomatiseerd. Geen rijen meer bij de receptie, maar automatisch inchecken wanneer het jou uitkomt! Dankzij MOOV Leisure kunnen we de slagboom en toegangsrechten van voertuigen automatisch en op afstand beheren. Dit is super eenvoudig en zelfs mogelijk via de mobiele telefoon. Ons personeel heeft daardoor veel meer tijd voor onze gasten en onze gasten hoeven geen pasjes meer te gebruiken. Dubbel resultaat!” Tessa Lokker, Backoffice bij Vakantiepark De Klepperstee


Voordelen van MOOV Leisure op een rijtje

Door gebruik te maken van MOOV Leisure levert de volgende voordelen op:

Verbeterde klantervaring

MOOV Leisure is een efficiënte oplossing gebleken voor gecontroleerde voertuigtoegang voor de Klepperstee. Met meer dan 1900 voertuigdoorgangen in het hoofdseizoen kon toegang volledig automatisch geregeld worden, zonder dat de baliemedewerker hier druk mee was. Het personeel van de Klepperstee kon ingezet worden voor andere taken, wat bijdraagt aan een verbeterde klantervaring.

Wil je meer weten?

Stuur een bericht en we vertellen je graag wat MOOV kan betekenen voor jouw camping of vakantiepark.

Bedankt! Je bericht is verstuurd.
Er ging iets mis het versturen van het formulier. Probeer het a.u.b. nog een keer.

Möchten Sie mehr wissen?

Senden Sie uns eine Nachricht und wir sagen Ihnen gerne, was MOOV für Ihren Campingplatz oder Ferienpark bedeuten kann.

Vielen Dank! Ihre Nachricht wurde gesendet.
Beim Senden des Formulars ist ein Fehler aufgetreten. Bitte versuche es erneut.