MOOV Leisure zorgt voor gemakkelijke en receptieloze toegang voor campers tot Drive-In Camperpark

2/12/2022


Wachtrijen met campers voor de slagboom om een vrije plek te bemachtigen voor het camperpark. Bij het luxe en populaire Drive-In Camperpark in Ouddorp kwam deze situatie veel voor. Het reserveren van een plek op het camperpark kon alleen ter plaatse bij aankomst via de kiosk, waarna je met een bonnetje toegang kreeg tot het park. Het gehele toegangsproces en check-in proces kon veel efficiënter ingericht worden. Het Drive-In Camperpark was daarom op zoek naar een oplossing om het toegangscontrole en check-in proces voor campers te automatiseren en hiermee wachtrijen te voorkomen.

Drive-in Camperpark

Net achter de duinen van Ouddorp ligt het Drive-In Camperpark, dat onderdeel is van vakantiepark De Klepperstee. Het park biedt 51 camperplaatsen met verharde oprit. Met eigen sanitair, speeltuin, WiFi, milieustraat en camper-servicestation is dit park de ideale uitvalbasis op de grens van Zuid-Holland en Zeeland. Het camperpark biedt alle faciliteiten die er voor een camper nodig zijn zoals gebruik water, stroom, wifi en sanitaire voorzieningen en het camper service station.

Handmatige reservering en toegang tot het camperpark

Het Drive-In Camperpark kent het hele jaar door gasten die voor een bepaalde periode op het camperpark verblijven. Het reserveren van een plek was mogelijk via de kiosk aan het begin van het park. Je kon enkel voor diezelfde dag een boeking plaatsen en er moest direct betaald worden per pin of creditcard. Indien je langer wilde blijven, was het mogelijk om je bestaande boeking via de kiosk te verlengen. Was de boeking gelukt dan kregen gasten een geprint kaartje met streepjescode waarmee ze de slagboom konden openen en toegang konden krijgen tot het camperpark.

Door het succes van het Drive-In Camperpark, de toename van het aantal campers en het beperkt aantal plekken, kwam het vaak voor dat het camperpark vol geboekt was. Het gevolg was dat er lange rijen met campers voor de slagboom stonden te wachten tot een andere camper vertrok, zodat er een plek vrij kwam. Dit behoorde niet tot een gastvrije ontvangst. Het Drive-In Camperpark was daarom op zoek naar een efficiënte oplossing om het toegangscontrole proces voor campers te automatiseren en hiermee wachtrijen te voorkomen.

Automatische toegang voor campers met MOOV Leisure

Het Drive-in Camperpark selecteerde Nedap’s MOOV Leisure oplossing voor automatische toegang tot het camperpark. MOOV Leisure automatiseert de gehele slagboom en biedt remote beheer van de slagboominstallaties op het terrein. Dit is ideaal want het Drive-in Camperpark ligt buiten het zicht van de hoofdreceptie van vakantiepark De Klepperstee waar het onderdeel van is. Via de MOOV Leisure webapplicatie kan vanaf iedere locatie toegang worden verleend en inzicht verkregen worden in welke voertuigen zich op het terrein bevinden. Deze informatie is in een oogopslag beschikbaar, wat veel tijd scheelt.

De naadloze integratie met het online boekingssysteem Booking Experts zorgt ervoor dat de check-in procedure ook volledig geautomatiseerd is. Hierdoor kunnen gasten met een camper online een plek reserveren en wordt er automatisch toegang verleend in de betreffende verblijfsperiode op basis van een pin code die ze per e-mail ontvangen. Op die manier hoeven gasten bij aankomst op het camperpark niet meer langs de kiosk, maar kunnen ze direct naar hun gereserveerde plek en genieten van een fijn verblijf.

Nedap’s partner ST&D Apeldoorn B.V. heeft het MOOV Leisure systeem en de gehele slagboominstallatie gerealiseerd. ST&D Apeldoorn B.V. is al 25 jaar expert voor het leveren van totaaloplossingen voor gecontroleerde toegang en biedt hoogwaardige producten.

Hoe werkt het toegangscontrole proces?

Voor gasten met een camper werkt het toegangscontrole en check-in proces heel gemakkelijk:

“De kiosk is verleden tijd dankzij MOOV Leisure! Via het MOOV platform zien we in een oogopslag welke campers toegang hebben tot het camperpark en kunnen we toegangsrechten altijd en overal – zelfs vanaf de bank - aanpassen. Door de soepele integratie van MOOV met ons boekingssysteem kunnen camperaars in een paar klikken digitaal een plek op het camperpark reserveren. Gasten worden automatisch ingecheckt en krijgen toegang tot het camperpark met een pin code die ze ontvangen. Een mooie oplossing die zorgt veiligheid, snelheid en gemak voor zowel de gast als voor ons!” Tessa Lokker, Backoffice bij Vakantiepark De Klepperstee en Drive-In Camperpark


Fijn en flexibel verblijf voor gasten

De automatische toegang en check-in proces geeft gasten de flexibiliteit en vrijheid om op hun gewenste dag en tijd te arriveren. Geen lange wachtrijen eb geen handmatige handelingen meer, wat bijdraagt aan een gastvrij ontvangst en fijn verblijf voor gasten. Door deze oplossing heeft het personeel van Drive-In Camperpark overal en altijd inzicht in de campers die toegang hebben zonder dat ze op locatie aanwezig hoeven te zijn.

Wil je meer weten?

Stuur een bericht en we vertellen je graag wat MOOV kan betekenen voor jouw camping of vakantiepark.

Bedankt! Je bericht is verstuurd.
Er ging iets mis het versturen van het formulier. Probeer het a.u.b. nog een keer.

Möchten Sie mehr wissen?

Senden Sie uns eine Nachricht und wir sagen Ihnen gerne, was MOOV für Ihren Campingplatz oder Ferienpark bedeuten kann.

Vielen Dank! Ihre Nachricht wurde gesendet.
Beim Senden des Formulars ist ein Fehler aufgetreten. Bitte versuche es erneut.