Automatische en contactloze toegang tot Camping It Soal met MOOV Leisure

11/11/2022


Handmatig pasjes uitgeven aan gasten voor toegang tot het vakantiepark, rijen voor de check-in en drukte van voertuigen bij de slagboom: dit proces moest simpeler en efficiënter ingericht kunnen worden. Camping It Soal was daarom op zoek naar een toegangscontrole oplossing waar geen handmatige handelingen verricht hoefden te worden door zowel de gasten als de receptionistes. Nedap’s MOOV Leisure platform in combinatie met kentekenherkenning werd gekozen voor automatische en contactloze toegang tot het vakantiepark. De implementatie werd uitgevoerd door ST&D Apeldoorn B.V..

Toeristisch kamperen bij It Soal

Camping It Soal is een vakantiepark direct gelegen aan het IJsselmeer in Nederland. De camping beschikt over honderden goed verzorgde kampeerplekken voor toeristische en seizoenkampeerders en is voorzien van de meest moderne faciliteiten. Naast kampeerplekken zijn er tientallen luxe chalets met prachtig uitzicht die zorgen voor een zeer comfortabel verblijf.

Behoefte aan gemakkelijke en veilige toegang

Waar op een normale doordeweekse dag gemiddeld zo’n 600 voertuigen het terrein van It Soal in- en uitrijden, is een zomerse vakantiedag met 1.000 slagboombewegingen geen uitzondering. Al deze voertuigen moeten bij de slagboom van het park gecontroleerd worden om de veiligheid te waarborgen. It Soal werkt daarom met een pasjes systeem: wanneer gasten aankomen, moeten ze inchecken bij de receptie. Ze ontvangen een pasje dat ze bij de slagboom handmatig tonen, waarna de slagboom open zal gaan. Omdat gasten vaak op vaste dagen en tijden aankomen, zorgen deze piekmomenten voor lange wachtrijen bij de slagboom, wat frustratie kan opleveren bij gasten. Tegelijkertijd is de receptie druk met het handmatig inchecken en de uitgave van pasjes, wat veel tijd kost. Dit proces moest simpeler en efficiënter kunnen. It Soal was daarom op zoek naar een toegangscontrole oplossing waar geen handmatige handelingen verricht moeten worden door zowel de gasten als de receptionistes.

Nedap’s MOOV Leisure platform

It Soal heeft Nedap’s MOOV Leisure platform in combinatie met kentekenherkenning geselecteerd voor automatische en gecontroleerde voertuigtoegang tot het vakantiepark. MOOV Leisure is een software module voor de toegangscontrole van voertuigen binnen recreatieve omgevingen. Hiermee stel je in een aantal simpele stappen het toegangsbeleid vast en beheer je eenvoudig toegangsrechten en profielen. MOOV is een webapplicatie, wat betekent dat je altijd en overal inzicht hebt. Hierdoor hoef je als beheerder of receptioniste niet bij de slagboom aanwezig te zijn.

Aangezien het terrein opgedeeld is in diverse zones, zijn er meerdere doorgangen om het terrein op te komen. Naast toegang voor gasten, kan je in de MOOV software ook automatische toegang realiseren voor interne voertuigen, zoals leveranciers, schoonmaakploegen en personeel. Geef aan op welke dagen en tijden ze toegang moeten krijgen en je hebt er geen omkijken meer naar.

Kentekenherkenning voor voertuigen

Om het proces volledig te automatiseren wilde het vakantiepark kentekenherkenning gebruiken in plaats van pasjes voor toegang van voertuigen tot het vakantiepark. De ANPR Lumo camera van Nedap is hiervoor gekozen. Deze alles-in-een kentekenplaatcamera heeft een leesafstand van 2 tot 10 meter voor vlotte herkenning van voertuigen. De hoge nauwkeurigheid zorgt ervoor dat alle soorten kentekens – in Europa en daarbuiten – gelezen kunnen worden.

Omdat MOOV Leisure naadloos geïntegreerd kon worden met het online reserveringssysteem dat It Soal gebruikt, werd het voor gasten mogelijk om bij het boeken een kenteken in te voeren. De MOOV software zorgt er vervolgens voor dat gasten tijdens de gehele verblijfsduur kunnen binnenrijden op basis van kenteken.

De volledige slagboominstallatie en MOOV implementatie is gerealiseerd dankzij Nedap’s partner ST&D Apeldoorn B.V.. Al meer dan 15 jaar werken Nedap en ST&D Apeldoorn B.V. intensief samen om MOOV Leisure toe te passen in de recreatiemarkt in Nederland.

“Nedap MOOV Leisure is een gebruiksvriendelijk platform dat gemakkelijk werkt en naadloos integreert met ons reserveringssoftware. Dit zorgt voor contactloze toegang voor gasten en ontlast ons personeel van inefficiënte taken.” Frank van het Reve, Beheerder bij Camping It Soal


Automatische en contactloze toegang tot het vakantiepark

De MOOV Leisure oplossing heeft voor It Soal positief bijgedragen aan het efficiënt werken van personeel en de ervaring van gasten. De resultaten op een rijtje:

Wil je meer weten?

Stuur een bericht en we vertellen je graag wat MOOV kan betekenen voor jouw camping of vakantiepark.

Bedankt! Je bericht is verstuurd.
Er ging iets mis het versturen van het formulier. Probeer het a.u.b. nog een keer.

Möchten Sie mehr wissen?

Senden Sie uns eine Nachricht und wir sagen Ihnen gerne, was MOOV für Ihren Campingplatz oder Ferienpark bedeuten kann.

Vielen Dank! Ihre Nachricht wurde gesendet.
Beim Senden des Formulars ist ein Fehler aufgetreten. Bitte versuche es erneut.